"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

divendres, 28 de setembre de 2012

Timbal de Macarrons




Amb aquesta recepta participem a Memòries d'una cuinera. L'hem tret d'un blog que ens agrada i seguim moltíssim: el Pa amb oli i sucre. Vam veure la recepta i ens va semblar una forma molt original per menjar la pasta. Com ens diuen, un timbal vindria a ser un pastís, però no de qualsevol cosa sinó de pasta. 
El podeu farcir amb la vostra salsa i pasta preferida, nosaltres us presentem aquesta de verduretes que us hem de dir està boníssima!!!.

Ingredients:
Macarrons per unes 4-5 persones
  • 400 gr de macarrons
  • 3 pastanagues
  • 2 cebes grosses
  • 2 porros
  • 4 tomàquets
  • una branca d'api
  • un brot de julivert
  • 3 alls
  • 250 gr carn picada
  • formatge rallat
  • sal
  • oli

Per al timbal:

  • 350 gr de farina
  • 200 gr de mantega
  • 2 ous
  • 2 cullerades de vinagre
  • sal

Preparació:

H.s.a

Per preparar els macarrons. Primer bullim els macarrons. Força aigua en un cassó i el temps que digui la marca de macarrons. Un cop cuits els escorrem bé i els reservem.

Tallem tota la verdura a trossets petits.
En una cassola amb oli sofregim les cebes i quan comencin a estovar-se hi afegim les pastanagues, els porros, els alls i la carn picada.
Conforme es vagi coent també afegim l'api i finalment el julivert.

Quan tot estigui cuit, rectifiquem de sal, ho traiem del foc i ho triturem una mica amb el túrmix o el passapures depenen de la textura que ens agradi més.

Barregem la salsa amb els macarrons escorreguts i si ens hi agrada també hi podem posar una mica de formatge rallat i tot ben remenat.
Ja tenim el farcit del timbal preparat, ara el deixem a part mentre preparem el timbal.


Per preparar el timbal. En un bol posem la farina, fem un clot al mig en forma de volcà i hi posem la resta d'ingredients (la mantega, ous, vinagre, sal) guardant una mica d'ou per poder pintar pel damunt després el timbal.
La mantega cal que estigui tova, però sinó ens hem enrecordat de treure-la de la nevera amb antelació, també la podem estovar posant-la al microones amb el mode de descongelar uns 3 minuts. O fem un bany maria.
Ho treballem bé fins a deixar la massa ben lligada.
La massa la tapem amb un drap de cuina, i la posem a la nevera a on l'hem de deixar reposar com a mínim uns10 minuts.

Untem amb mantega un motllo de parets altes, mínim d'uns 4 dits.
Fem dues parts de la pasta, una serà una mica més gran que l'altra. Agafem la porció més gran i l'estirem amb el corró en forma rodona, fins que veiem que podem folrar el motllo amb ella, procurant que els extrems de la pasta arribin fins ben bé a la vora del motllo i ens sobri una mica de la pasta, ja que ens serà més fàcil per després tancar.
Ja ho tenim enllestit per que hi aboquem la pasta amb la salsa.

Agafem l'altra porció de pasta, l'estirem amb el corró i la farem servir per a tapar els macarrons. Unim les dues parts i si ens sobra pasta la podem utilitzar per a decorar el timbal.

El que si que és important i hem de tenir la precaució és de fer un petit foradet al centre de la tapa del timbal, per tal que pugui sortir el vapor d'aire quan es vagi coent.

Pintem el timbal amb part de l'ou que havíem reservat i l'enfornem durant uns 40 minuts a 180 ºC.

Passat el temps ja podem treure'l del forn. Sols ens queda desmotllar-lo amb molta cura que no se'ns trenqui l'emplatem i a disfrutar d'aquest plat tant saludable, energètic i divertit de menjar macarrons.

Bon timbal i Bon profit!

23 comentaris:

  1. Molt original aquest pastís de macarrons, ideal per portar de picnic!!!
    petonets

    ResponElimina
  2. Aixo segur que s,ho menja el Pau...fa molt bona pinta.Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dncs Montse, ja saps q et toca!!
      Un dia m'has d'ensenyar la teva empanada!!
      mmm...a veure quan fem una xefla i en portes!!jeje!
      ptns!!

      Elimina
  3. Ohh jo també ho trobo molt original!! petons

    ResponElimina
  4. Uala, quina passada, és com nua empanada de macarrons!
    Ha de triomfar segur, ho trobo molt original.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, és molt consistent, però també molt bona!!
      Ptns!!

      Elimina
  5. Quina versió més original!!! M'encanta la idea...
    Petons

    ResponElimina
  6. Ostres, és molt original! És una bona manera d'aprofitar els macarrons! Ho proposaré a casa XD
    Com a seguidora del teu blog,et faig un regal que podràs trobar en el meu blog. Espero que t'agradi:
    http://lleonadelaboratori.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster-award.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiii!! moltíssimes gràcies pel premi!!
      ens ha fet moltíssima il.lusió!!
      ara ja tenim feina a contestar les preguntes!!jeje!!
      un dia ens reunirem i ho farem en conjunt el millor q poguem!!
      un petunàs!!

      Elimina
  7. Molt original i vistòs. Si dius que hi ha macarrons ningú s'espera un plat tant elaborat.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això segur que si!!
      Gràcies a vosaltres per fer-ho possible!!
      ptns!!

      Elimina
  8. quina presentació més xula!!! moltíssimes gràcie sper participar. petonets!!!

    ResponElimina
  9. Ohh pastís i macarrons en un sol plat?? Crec que no hi ha res que em pugui agradar més!!!

    Petons!!

    ResponElimina
  10. Una manera molr important de presentar els macarrons. I segur que molt bona.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  11. Molt bo el pas a pas. Els haurem de tastar...
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  12. Impressionant! Se'm fa la boca aigua!
    Marta

    ResponElimina