"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimarts, 29 de maig de 2012

Ous farcits

Amb aquest ous farcits participem a la proposta de Maig de Memòries d'una cuinera.

Ous farcits de guacamole i gambes

 

 Ingredients per a 6 ous:


  • Mig alvocat
  • 1-2 tomàquets
  • Un trosset de ceba
  • 15 gambetes pelades bullides
  • 1 cullerada de maionesa
  • Sal 

Preparació:

H.s.a:

Bullim els ous, posant-los en un cassó que els cobreixi d'aigua freda i els portem a ebullició. Un cop bullin, comptem 10 minuts, els traiem del foc i els deixem refredar.
Quan els tinguem freds, els pelem, tallem per la meitat longitudinalment i en buidem els rovells tot reservant-los en un bol.

Pelem l'alvocat, li traiem el pinyol i aixafem la polpa amb l'ajut d'una forquilla.
Pelem el tomàquet, en traiem les llavors, el tallem ben petit i també l'aixafem amb l'ajut d'una forquilla.

Ajuntem l'alvocat amb el tomàquet, els rovells d'ou, hi afegim la ceba tallada el més menuda que poguem, les gambetes també tallades petites i la maionesa, ho barregem bé, rectifiquem de sal i ho acabem d'aixafar amb la forquilla per tal que ens quedi com una crema espessa.
Amb aquesta crema farcirem els ous i ho guarnirem amb una gambeta per sobre.


 

Ous farcits de salmó i formatge  


 Ingredients per a 6 ous: 
  • 50 gr salmó
  • 2 cullerades formatge cremós

Preparació:

H.s.a:

Preparem els ous seguint les pautes anteriors.
Tallem el salmó ben petit i el barregem amb el formatge cremós i els rovells d'ou.
Farcim amb la crema els ous.
Els podem servir amb una mica d'ou ratllat per sobre. 


 Ous farcits de cogombrets i olives 


Ingredients per a 4 ous:
  • 2 cullerades de maionesa
  • 1 culleradeta de mostassa
  • Un trosset de ceba tendra
  • 10 olives farcides
  • 6 cogombrets
Preparació:

H.s.a:

Preparem els ous tal i com hem explicat anteriorment.
Tallem les olives, els cogombrets i la ceba tendra a quadradets petits. 
En un bol ajuntem les olives i els cogombrets amb la maionesa, la mostassa i els rovells d'ou.
Barregem bé fins que ens qudi tot ben homogeni.
Farcim els ous. Podem servir-los amb mitja oliva per sobre 


Apunt nutricional:

Els ous farcits van molt bé per prendre de pícnic ja que es conserven bé i són pràctics de menjar.  A més, és un menjar lleuger que ve molt de gust a l'estiu ja que es pot menjar ben fred.

La clara bàsicament ens aporta proteïnes i minerals. Però el rovell és ric en colesterol, per aquest motiu fa uns anys es deia que només es podien menjar 3 ó 4 ous a la setmana. No obstant, estudis més recents han fet canviar aquesta limitació, ja que s'ha vist que l'ou a més de colesterol també conté grasses insaturades i fosfolípids, a part de vitamines i antioxidants.
Així que s'ha de veure com un aliment molt ric, que ens indispensable per a dur una dieta equilibrada i cardiosaludable.







12 comentaris:

  1. mare meva nois! quina súper producció! crec que em quedo amb els de gambes i salmó, encara que em sembla un assortiment molt bo! petonets i gràcies per participar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres no sabriem amb quin quedar-nos! i quan tingueu l'índex fet, encara ens costarà més!
      ptns!!

      Elimina
  2. Mmmmm què bo!!!jo em quedo amb els de guacamole!!!nyaaaam!!!!

    ResponElimina
  3. Caram, no sabria amb quin quedar-me, m'agraden moltíssim totes!!!!!!!!!!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per fer aquestes propostes tant currades!! cada mes ens toca pensar a veure q fem i això motiva mlt!!
      ptns!!

      Elimina
  4. Quina varietat!!! Però jo em quedo amb el de guacamole i gambes, impressionant!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Ei! Quina bona pinta que fa tot!!! Enhorabona per aquestes idees!

    ResponElimina
  6. Buenísimas las tres recetas. Me encantan. Vaya currada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!! Tu blog nos ha encantado!!
      Nos seguimos!
      un beso!!

      Elimina