"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

divendres, 13 d’abril de 2012

Arròs primaverenc amb sobrassada



Hem titulat aquest arròs com a primaverenc, perquè per fer-lo hem utilitzat verdures que només podrem trobar durant aquesta època. 

Destaquen per la seva textura tendra i el seu gust suau. Hem volgut contrastar-les amb un toc de sobrassada que li aportarà un toc de melositat. Tot i que sembli increïble si quan te'l menges no saps que du sobrassada no l'aprecies com a tal, i sinó feu-ne la prova!!



Amb aquest arròs volem participar a la Recepta del 15 del mes d'Abril.



Ingredients
  
  • 6 carxofes
  • Un grapat de faves tendres
  • 2 alls tendres 
  • 1 ceba tendra grosseta
  • 2 tomàquets madurs
  • Un grapat d'espàrrecs de marge
  • 100 gr de sobrassada negra
  • 300-400 gr d’arròs
  • Uns brins de safrà




Preparació




H.s.a.
Començarem amb les carxofes, tallant la punta, els mànecs i descartant-ne les fulles més dures. En pelem la base i retallem la part de dalt de les fulles. Quan les tinguem ben polides, les tallem en 4 trossos, les salem i les posem en un cassó cobertes d’aigua junt amb les faves tendres.

Mentre, tallem totes les verdures ben petitones; els alls, la ceba i els tomàquets. Farem el sofregit a la cassola a on farem l’arròs.  Primer posem els allets tendres i tot seguit la ceba. Quan la ceba comenci a ser transparent afegim els tomàquets, als quals, a part de sal els hi podem afegir una mica de sucre per treure’n aquell punt d’acidesa.

Quan gairebé estigui el sofregit apunt hi posem els espàrrecs, els hi fem fer un tomb i afegim la sobrassada. La remenem i quan estigui ben desfeta incorporem les faves i les carxofes, per tal que quedi tot ben impregnat.
Arribat aquest punt, serà el moment de l’arròs al qual també li farem donar un tomet, abans de llençar l’aigua a on hem cuit les faves i les carxofes. Hem de pensar que almenys hem de posar el doble de líquid que d’arròs.
L’anem vigilant i si cal remenem perquè no se’ns enganxi l’arròs. Quan falti poquet per acabar hi llencem uns brins de safrà.

I voilà!!!!  ja ho tenim!!


Ja podeu disfrutar d’aquest magnífic arròs primaverenc!!


Apunt nutricional:

L'arròs blanc és un hidrat  de carboni amb un alt índex glucèmic (IG). El IG és una mesura dels efectes dels hidrats de carboni en els nivells de sucres en la sang. Així quan diem que l'arròs té un alt IG és perquè es descompon ràpidament durant la digestió i allibera glucosa ràpidament dins del torrent sanguini.
El contingut en proteïnes, és d'un 7%, és baix però superior al d'altres cereals. A més, conté tiamina (vitamina b1), riboflavina (B2) i niacina (B3), així com fosfor i potassi. La llàstima és que al refinar i polir l'arròs, perdem una gran part del contingut en minerals i vitamines del grup B.  





13 comentaris:

  1. Noies, m'ha encisat aquest arròs! Si amb les verdures ja em faríeu feliç, el toc de sobrassada m'ha acabat de robar el cor! Sensacional, i ben guarnit de primavera amb aquestes floretes!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra, per aquest munt de "floretes"!!
      L'enhorabona per vosaltres per l'èxit de la Recepta del 15!!
      Petons!!

      Elimina
  2. Wow, que bo, aquest el prepare segur, segurissim !!!
    Un petonet

    ResponElimina
  3. Aquestes verduretes han de fer un arròs genial!!! me l´apunto. petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està boníssim!! A veure si t'animes a fer-lo!!
      Petons!!

      Elimina
  4. M'encanta!! La meva proposta d'arrós també porta un toc de sobrasada!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pili!! Mira que fins feia poc no se m'hagués passat pel cap fer un arròs amb sobrassada, però ho vaig provar i em va encantar.
      Vaig a fer una ullada al teu i ja et dic!!
      Petons!!

      Elimina
  5. crec que mai he tastat cap arròs similar!!!! ha d'estar boníssim. petonets

    ResponElimina
  6. Sii!!està molt bó!!un petunet i felicitats pel recent Aniversari!!

    ResponElimina
  7. Hola. he arribat aqui per la recepta del 15, veig que fa poquet que tens el blog....molta sort.

    ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Lídia!! Si, fa un mes ben justet que vam començar. Moltes gràcies per la teva empenta!!
      Et seguirem!!
      Ptns!

      Elimina