"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dissabte, 31 de març de 2012

La nostre versió Sticky toffee puding exclamat!


El nostre sticky toffee púding! 
o la nostra traducció casolana Pastís enganxifós de toffee!!!!!


Ingredients pel pastís:                                                          
                                                                

        175 g de prunes
        300 ml aigua
        225 gr de farina
        1 culleradeta de llevat Royal
        50 gr de mantequilla per fondre
        175 gr de sucre
        1 culleradeta de vainilla
        2 ous
        1 culleradeta de bicarbonat de soda




Ingredients per la salsa:
  • 300 ml nata
  • 100 gr de mantequilla
  • 225 gr de sucre moreno




Preparació:

H.s.a.

Tot és un començar!  i per començar agafarem les  prunes talladetes ben petitonetes, com més petitones millor.
Llavors en un cassó posem les prunes amb l'aigua, juntament amb el bicarbonat i la vainilla i tot al foc fins que arranqui el bull. 
Quin aroma que desprèn!!!! això és bon presagi de lo bo que serà el púding, sols olorant aquesta dolçor. Quan hagi arrancat el bull parem el foc i ho deixem refredar una micona.
  

Mentrestant es refreda, en un bol posem la mantequilla amb el sucre fins aconseguir una textura cremosa, perquè sigui més fàcil hem fos la mantequilla. 

Tot seguit toca el torn als ous, a poc a poc els anem incorporant, i finalment la farina, que haurem barrejat amb el llevat. Anem afegint la farina a poc a poc, que no tenim pas pressa, o potser si, però si ho afegim tot de cop, probablement se'ns formaran molt grumolls, i no hi haurà manera de desfer-los, i ens estarem més estona encara  i no aconseguirem el que volem.

  
Ja és hora de barrejar les prunes amb la massa i treballar-ho fins que tot plegat quedi ben barrejat  i homogeni.
El forn ha d'estar calentet, com sempre, a uns 180 ºC. Engrassem un motllo amb mantequilla. Omplim el motllo amb la barreja de tot i cap al forn s'ha dit!!!! Aproximadament uns 30 minutets, ho comprovarem punxant amb escuradents o el que tinguem a ma, la regla diu que si queden restes al retirar-ho, el deixem una estoneta més al forn i quan no quedin restes doncs, està READY!!!!!! o sia esta preparat!!!!

Mentre ens esperem la mitja horeta del forn podem anar preparant la salsa, aquesta si que és fàcil, posem els tres ingredients en un cassó i al foc fins que tot estigui ben fos i barrejat. Així que tant sols hem d'anar remenant de tant en tant fins que agafi la consistència de salsa, això sí compte que no es cremi! que el regust que li donaria, no seria pas l'adient.
    
Segur que la mitja horeta ja ha passat. 
Bé ja tenim els dos ingredients, el púding i la salsa, l'últim pas a fer és combinar-los i .... pensant, pensant, .... doncs

Ens preguntàvem, com posar-ho?, i finalment ens hem sorprès  a nosaltres mateixes i hem exclamat!

 "Ja ho tenim" la versió exclamada del púding de toffee engantxifós!!!!


Posarem el cake a sota i la deliciosa i enganxifosa salsa de toffee per sobre, regalimant, però quina bona pinta té, donen unes ganes de passar-hi el dit i llepar-se'l.





Però HO HAVEU VIST!!!! quina pinta que té, doncs, si aquesta pinta és bona, no us podeu imaginar el sabor que té!!!! 


Realment addictiu!!!


Tot és un començar i exclamar "Oh!!! però això és massa, va, aquest trosset i ja no en menjo més, però una mica de salsa, només, només una mica de salsa, ....




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada